Kristoffer Bradqvist

"Målsättningen är hög, kanske till och med visionär men jag nöjer mig inte med något annat än att vinna"

Om Kristoffer


  • Jobbat på Advania sedan 2016

  • Jobbar på affärsområdet Marketplace & Licens

  • Head of Marketplace

  • Marketplace är en eCommerce-plattform utvecklad för att hjälpa kunder med sin molnresa

God eftermiddag Kristoffer, hur är läget i dessa konstiga tider?

God middag, det är jättebra. Ny roll på jobbet och nyinköpt sommarstuga. Jag har som många andra skaffat en sommarstuga. Den håller mig nu sysselsatt både kvällar och helger. All tid som inte är jobb alltså. Den inköptes för att hålla mig sysselsatt på min fritid samt att det ingick både fisk och jakträtt. Det blir inte så mycket resande heller nu i mitt jobb så det passar bra.   

Hela omställningen med Corona har gjort att man får en helt annan inställning till livet. Man får plötsligt anpassa sig och förhålla sig till myndigheternas rekommendationer. Att jobba hemma ett tag går ju bra men saknar det sociala jättemycket nu och saknar att träffa alla våra kunder.

 

Kunder säger du, vad behöver dina kunder hjälp med just nu?

Jag kommer sedan tidigare som presale inom säkerhet här på Advania så det kommer bli lite vinklat åt säkerhet.

I dessa dagar är det stort fokus på säkerhet och att säkra upp kundernas klientplattformar. Medarbetarnas devices försvinner ut i molnet och hamnar utanför alla klassiska brandväggar. Kunderna tappar kontroll över sina medarbetare och identiteter. Intrång, virus och ransomware blir allt vanligare när klienterna inte längre står bakom olika parimeterskydd. Kunderna behöver hjälp med att säkra upp att deras medarbetare kan arbeta och komma åt information på ett säkert sätt. Då blir Cloud-tjänster och design på deras cloud-lösningar alltmer viktiga. Att samköra sin onprem-miljö med remote-användande.

 

Och kan ni hjälpa dem med det?

Ja, det är min passion, att hjälpa kunden! Idag finns det väldigt få miljöer som är isolerade till ett och samma datacenter och nätverk. IT har blivit decentraliserat och företagsdata ligger ofta utspritt på multipla molntjänster så en bra tankeställare är att fråga sig själv 2 saker, vet du vart ert företagsdata ligger, samt vet du vilka cloud applikationer era användare använder sig av för att spara och dela data.

 

Hur kom du i kontakt med Advania?

Den relationen började 2013 hos min före detta arbetsgivare, Ingram, där jag arbetade med säkerhet och ansvarade för specialistförsäljning av säkerhet. Vidare ansvarade jag för deras mjukvaru- och cloudsatsning i Stockholm. 2016 påbörjade Advania sin egen cloud-satsning och då blev relationen tätare och djupare. Vi skapade tillsammans en plattform för att på ett enkelt sätt kunna låta kunder konsumera cloudtjänster från en digital marknadsplats. Och det tåget hoppade jag på direkt. Det var ju en genial idé. Göran Gustavsson, Daniel Albertsson och Julia Olsson var tre personer som var långt framme i sitt tänk, senare även Tobias Öien som nu är ytterst ansvarig för affärsområdet.

 

Vad lockade dig att komma över till Advania?

En liten jämförelse mot fotboll som jag tycker passar mycket väl in i IT-branschen: återförsäljaren är längst fram som forward och gör flest mål och det är precis det jag vill göra, jag vill göra mål och vinna! Med det sagt så känns det naturligt att gå till Advania som jobbar som ett stort lag och som hjälps åt att lösa kundernas problem samtidigt agerar vi som trusted advisor och bygger en helhetsleverans som inte är den andra lik. Det lockade mig också oerhört att spela i ett lag som kan och vill vinna!

 

”Head of Marketplace”, vad är Marketplace och vad innebär en sådan roll?

Att hjälpa våra kunder med sin molnresa, oavsett om det gäller att utöka kapacitet av sitt datacenter genom att nyttja publika, hybrida eller privata molntjänster. Personligen tror jag att Multi-Cloud är här för att stanna.

Advanias Marketplace är en eCommerce-plattform som jag kommer ansvara för att växa och utöka med inte bara erbjuda de vanligaste molntjänsterna utan även nya innovativa lösningar som skapar nytta och mervärde för kunden. Marketplace möjliggör att konsumera IT- och moln-tjänster på ett enkelt sätt med korta avtalstider och förenklade avtal. 

 

Vad blir du stolt över i livet?

Oj, detta var ingen lätt fråga – sedan jag påbörjade min renovering av sommarstugan i somras med en ”hur svårt kan det vara”-attityd så har jag upptäckt andra talanger som jag inte trodde fanns inom mig :) Annars är jag väldigt stolt över att arbeta hos Advania där vi alla 500+ anställda hjälps åt för att skapa en fantastisk leverans för våra kunder.

 

Vad har du för målsättningar i livet?

Ja du, målsättningar i livet… För närvarande så är jag singel så allt fokus läggs på jobbet där jag vill skapa världens bästa eCommerce-plattform för molntjänster, oavsett om det är publika, hybrida eller privata cloud. Målsättningen är hög, kanske till och med visionär men jag nöjer mig inte med något annat än att vinna.

 

Kan du avslöja någonting som få vet om dig?

En jäkel på att snickra och det visste jag inte förrän en månad sedan :)

 

Sommaren är över och nu är du tillbaka till verkligheten, hur har din sommar varit?

Samtliga planer raserades med allt som har med utomlandssemester att göra men istället har jag umgåtts med fina vänner, njutit av vädret i både juni och augusti samt renoverat sommarstugan. Det kanske låter lite tråkigt men underskatta aldrig den tid det tar att renovera, mitt tips till er är att alltid gångra den tidsåtgången med 3 så kommer ni ganska nära sanningen.

Med facit i hand så har sommaren varit jättebra jämfört med vad jag trodde den skulle bli i början på juni så jag är faktiskt väldigt nöjd och nu tacksam att vara tillbaka på jobbet. 

 

Så för att summera, känner du att du hamnat rätt med det du får göra på jobbet?

Tveklöst! Jag arbetar med världens bästa arbetskollegor och teamet jag ingår i har jag känt i många år så jag är supertaggad att bygga världens bästa eCommerce-plattform för världens bästa kunder. Stay tuned!

 

Stockholm 2020-09-18

💪

Om du letar efter spännande projekt, en bra arbetsmiljö och fantastiska kollegor - kom och gör oss sällskap! Vi strävar efter att vara den bästa arbetsplatsen i landet!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor

text