Så förbereder du dig inför intervjun

Att gå på intervju kan kännas nervöst - oavsett om du är ny på arbetsmarknaden eller har tidigare arbetslivserfarenhet. Här besvarar vi frågor som förhoppningsvis gör dig tryggare inför en intervju hos oss.

Vad kan jag läsa på i förväg? 📖

Läs igenom den aktuella jobbannonsen - vilken kompetens och erfarenhet söker vi och vilka personliga egenskaper värderas högt för att trivas och lyckas i rollen? Ta även en titt på vår hemsida och karriärsida för att få en bättre bild av vilka vi är, vad vi gör och hur det är att arbeta hos oss. Fundera vad du kan bidra till vår verksamhet.

Vilka frågor och svar kan jag förbereda? 📝

Under intervjun får du möjlighet att ta reda på om vi är rätt för dig och visa varför du är rätt för oss. Förbered frågor som du kan ställa till oss för att få bättre förståelse för tjänsten och Advania som företag. Förbered dig också på frågor som du kan få svara på. Frågorna kan såklart skilja sig beroende på roll. Men frågor som t.ex. vem du är, vad du har gjort tidigare, vad du vill göra framåt och varför du passar för tjänsten i fråga och oss som företag är bra att förbereda. Tänk i förhand ut konkreta exempel som visar på de kompetenser och personliga egenskaper som efterfrågas i jobbannonsen.

Vad ska jag ha på mig? 💁 💁‍♂️

Kom hel och ren, men det vet du ju redan. Vi ser hellre att du klär upp dig lite än tvärtom för att visa att du tar intervjun på allvar. Men det viktigaste är att du känner dig bekväm och kan vara dig själv!

Var ska vi ses och vem ska jag träffa? 🤝

Inför intervjun kommer du få en bekräftelse med information om var intervjun äger rum och vem/vilka du ska träffa. Kolla i förväg upp var du ska och förbered din resa väl så att du kommer till oss i god tid utan att behöva stressa in med andan i halsen. Här hittar du mer info om våra kontor. Skulle du mot förmodan inte komma i tid, meddela oss om din försening. Ha koll på vem du ska träffa och skriv in eller fråga efter personen när du är på plats. Här kan du se Advanias medarbetare och dina potentiella kollegor.

Vad gör jag när jag är på plats? 😅

Slå dig ner, ta en kaffe eller vatten och slappna av! Det gör inget om du är lite nervös. Det visar bara att du tar intervjun på allvar och är mån om att ge ett gott intryck. Kom ihåg att en inbjudan till en intervju är ett bevis på att du är intressant för tjänsten. Så var dig själv och ta den tid du behöver för att svara på våra frågor.

Lycka till med dina förberedelser! Vi ser fram emot att få träffa dig!

Så här ser vår rekryteringsprocess ut

Steg 1: Selektering

Vi går igenom ansökningar löpande och kontaktar de kandidater som bäst matchar tjänsten i fråga. Oavsett om du går vidare i processen eller ej ser vi till att återkoppla till dig så snart vi kan.

Steg 2: Screeningsamtal

Har du en passande profil kontaktar vi dig för en kortare telefonintervju där vi stämmer av kompletterande frågor till din ansökan.

Steg 3: Intervju

Om det är aktuellt att gå vidare efter screeningsamtalet brukar vi ha mellan 2–3 intervjuer där vi utvärderar din förmåga att utföra det som krävs för att lyckas i rollen. Fokus ligger på erfarenheter, kompetenser, tidigare beteenden och vad du har åstadkommit.

Steg 4: Tester

Vi använder TalentQs tester som tittar närmare på färdigheter, personlighet och motivation. Vi kommer informera dig i förväg vilka tester du ska göra beroende på vilken roll du är aktuell för. Testerna är inte avgörande för processen utan används som ett underlag för att vi ska förstå dig på ett bättre och djupare sätt. Vi utför givetvis återkoppling på ditt resultat.

För mer info, se TalentQ.

Steg 5: Referenser

Vi har som princip att be om två eller tre referenser från dig, varav minst en är någon som har varit din chef eller arbetsledare.

Steg 6: Bakgrundskontroll

Som en del av Advanias rekryteringsprocess och enligt Advanias kvalitets- och säkerhetspolicy utför vi, inför ett potentiellt erbjudande om en anställning alltid bakgrundskontroll. Vi samarbetar med ToFindOut för detta. Informationen som kommer fram från bakgrundskontrollen kommer endast att delas med HR på Advania och raderas efter 14 dagar.

För mer info, se ToFindOut.

Steg 7: Erbjudande

Går allt vägen återstår nu bara att skriva avtal.

Har du frågor eller funderingar om vår rekryteringsprocess eller vill du ha fler tips inför intervjun?

Välkommen att kontakta Rebecca Levy, Talent Acquisition Manager, på rebecca.levy@advania.com.

💪

Om du letar efter spännande projekt, en bra arbetsmiljö och fantastiska kollegor - kom och gör oss sällskap! Vi strävar efter att vara den bästa arbetsplatsen i landet!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor

text