Jobbat i branschen sedan sent 80-tal, har idag en roll på Advania i Östergötland där det mesta ingår ;-) - personal-, kompetens-, ekonomi-, kund- och affärsansvar. Konsultgruppen jag är ansvarig för arbetar inom området Managed Services vilket innebär vi hanterar allt från nätverk, hårdvara, serveroperativ till lagret under verksamhetssystem. Det är mycket moln i vår vardag och vi arbetar både med behovsanalyser, agera som arkitekter och experter inom olika fokusområden, hjälpa till med att ta fram kravspecifikationer, utföra förändringsuppdrag och drift och förvaltning av våra kunders IT-miljöer.

Jobbar även själv som leveransansvarig, rådgivare, senior konsult och IT-Pro ute hos våra kunder, specialiserad på Microsofts teknologier och olika typer av migreringsprojekt. Lägger mycket fokus på att ha en övergripande syn över hur olika lösningar och tekniker arbetar ihop och hur dessa översätts i nytta för verksamheten. Det har även hänt att jag ofta fått tagit över projekt eller uppdrag hos kund som inte går framåt eller är ”svårhanterliga” av en eller annan anledning - man kan säga att min specialitet är att ”få jobbet gjort”.

Privat så är det två saker, förutom min härliga familj, som jag brinner för mest - träning på olika sätt samt att resa. Min fru och jag har som mål att ha besökt lika många länder som år vi fyllt och det börjar ju bli en del nu ;-)

Lyckades klämma in två länder innan läget förändrades i världen pga. pandemin...firade min 50-åriga födelsedag på Zanzibar och gav mig själv en skidvecka i Andorra.
Det senaste äventyret blev i Sverige - Kebnekaises sydtopp via östra leden i riktigt bra väder!

20191209_160731829_iOS (2).jpg

20200208_174014157_iOS (2).jpg

 

Kebnekaises_topp.jpg

 

niklas.hornestam@advania.com

0761400206

Några av mina kollegor

Jobbar du redan på Advania?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@advania.com
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor

text