Advania är medlemmar i Womentor

- ett förändrings- och ledarskapsprogram för företag i IT- och telekombranschen som vill åtgärda snedfördelningen mellan andelen kvinnor och män i branschen.

Womentor är en självklar del i vår företagskultur

Advania har sedan 2016 medverkat i Womentor. Valet var en självklarhet: Vi vill vara med och påverka och göra skillnad!

Varför Womentor?

Genom sitt fokus på förbättrad jämställdhet och mångfald ökar Womentor företagens konkurrenskraft.

👩‍🚀
Företagens framtida chefsförsörjning säkras genom att kompetenta kvinnor både synliggörs och ges professionell och personlig utveckling.
🦹‍♀️
Företag med ett genuint intresse och engagemang för att få fler kvinnor på ledande positioner uppmärksammas för att ha bidragit till förändring.
👩‍🎤
Womentor hjälper företag att omvandla de egna ambitionerna till konkreta mål och aktiviteter, att få verktyg att genomföra dessa och samtidigt inspireras av hur andra företag gör.

Womentorprogrammet

Programmet löper på ett år. Advania som deltagande företag utser en eller flera (beroende på antal platser) framgångsrika kvinnliga medarbetare som har en ledarroll och potential att fortsätta utvecklas som chef som adept till programmet. Företagen erbjuder även två mentorkandidater, som kan komma att utses till mentorer i programmet, baserat på lämplig matchning med anmälda adepter. 

Det som skiljer Womentor från liknande program är att det inte riktar sig enbart till enskilda individer utan innebär att hela företaget skriver under på att vara aktiva i ett förändringsarbete. Varje företag skapar egna mål för sitt jämställdhetsarbete och genomför aktiviteter som ser till att dessa nås. 

Läs mer om Womentor här

Här kan du läsa mer om några andra initiativ 👇

💪

Om du letar efter spännande projekt, en bra arbetsmiljö och fantastiska kollegor - kom och gör oss sällskap! Vi strävar efter att vara den bästa arbetsplatsen i landet!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor

text