Olivia Hermansson

"Jag älskar en utmaning och tackar aldrig nej till den."

​ Om Olivia

  • Började på Hi5 November 2020 (numera Advania Hi5 sedan februari 2021)
  • Jobbar som kundansvarig säljare (Key Account Manager)
  • Baserad på Umeåkontoret
  • Roligast med jobbet: Padel och fredagsfikat! Nej, men det är absolut kollegorna. Och att kunna vara social med kunderna och bygga relationer.


Hej Olivia – hur är läget?

Läget är jättebra! Det är sommar, jag håller på att lära mig spela golf, snart kan man spela padel utomhus och huset vi ska bygga börjar ta form.

Beskriv din roll som kundansvarig säljare:

För mig betyder det att bygga relationer, identifiera behov hos kunderna och hjälpa dem att utvecklas och göra dem nöjda med de saker och ting vi kan göra. Att tillsammans med mina kollegor leverera till kunderna så de blir nöjda. Och alltid på bådas villkor. Jag säljer inte bara för att sälja, utan det ska ge något och betyda något. Jag vill hjälpa mina kunder framåt.

Olivia golf.jpg
Hur ser en arbetsdag ut för dig?

Jag vaknar, går en morgonpromenad och sen gör jag mig i ordning för jobbet. Jag brukar börja med att surra lite med kollegorna och så är jag redo att sätta i gång. Det första jag gör är att kolla kalendern vad jag behöver göra idag, prioritera och lägga upp en plan. Och sen tar jag det som det kommer. Just nu är det mest möten via teams, inga fysiska kundmöten. Men jag bokade faktiskt det första riktiga kundmötet i veckan: det blir en kundlunch tillsammans med konsulterna i september. Jag längtar efter att jag får börja träffa kunderna på riktigt. Jag hoppade ju in mitt under pandemitiden. Det har funkat riktigt bra (tur att man har webbkameran!) men jag längtar efter att få börja träffa alla i verkligheten.

Hur kom du i kontakt med oss?

Jag var redo för något nytt och spännande, och såg en jobbannons att ni sökte en kundansvarig säljare. Jag hade jobbat inom handeln i nästan 10 års tid, det var dags för något nytt. Och mitt i Corona var ju det varken en trygg eller stabil arbetsplats. Jag tycker det är kul att komma in i en bransch där du aldrig blir fullärd. Det kommer alltid något nytt och det är så många olika områden att utforska. Jag såg också chansen att kunna utvecklas som person och sätta mål för mig själv. Jag vill alltid mer. Jag vill ha ett ansvarsområde, och klättra inom företaget. Och jag såg dessa möjligheter hos Hi5 och nu ännu mer hos Advania. Och det är fantastiskt att det också finns ett jämställdhetsengagemang. Det är kul att vara i en mansdominerad bransch på ett företag där det faktiskt inte spelar någon roll vilket kön du tillhör.

Olivia snö.jpg
Vad drivs du av?

Utmaning. Jag älskar en utmaning och tackar aldrig nej till den. Även av positivitet och framgång - och inte bara för mig själv utan för dem omkring mig också (kollegor och företaget). Ser alltid mig själv som ett ansikte utåt för företaget. Jag tycker att det ska märkas att man brinner för företaget och det man gör.

Vad får dig att må bra i jobbet?

Att få höra från andra avdelningar att de tycker om att jobba med mig och att de tycker det är enkelt och trevligt. Det får mig att må bra och pushar mig till att bli ännu bättre och samtidigt att tänka framåt: vad mer finns det att kunna utveckla?

När kände du att du har kommit rätt?

Det känner jag ganska ofta, den känslan kommer ju nästan varje dag. Dagar där jag blir involverad i arbete med andra avdelningar kan jag tycka är superkul, eller när jag själv tar initiativ och kommer med förbättringsförslag, tar tag i det och ser till att det blir gjort och ser att andra uppskattar det. Det känns rätt! Här kan jag komma med förslag, implementera dem och får uppskattning för det. Minns särskilt ett tillfälle i början där jag under onboarding-processen efterlyste en kompetenslista. Det fanns ingen sådan, men mitt förslag sparkade i gång ett kartläggningsarbete och idag har vi kompetensmatrisen som alla medarbetare fyller i och uppdaterar kontinuerligt. Det underlättar mycket speciellt för oss på sälj – och visade mig att jag har kommit rätt: jag kom med ett bra förslag som togs emot väl och det hände faktiskt något – dessutom väldigt snabbt! Här värderas mina åsikter och synpunkter och tas i beaktning och görs verklighet av. Alla får vara med och påverka.

Olivia båt.jpg
Hur har denna tid med Corona påverkat dig?

Jag var ju mitt i smeten när det började, i en galleria i handelsbranschen. Bara att komma hit har gjort mycket. Och det har varit otroligt lärorikt: nytt företag, ny bransch, mitt i pandemi. Fantastiskt hur bra onboardingen har gått! Privat har det blivit mycket utomhusträning, och så har vi skaffat en kattunge, Leo, som just nu håller mig sysselsatt.

Hur skulle du beskriva kulturen hos oss?

Väldigt glad, väldigt familjär, väldigt omtänksam. Alla bryr sig om varandra, alla vill utvecklas tillsammans, man vill bli det bästa företaget man kan bli tillsammans. Och man värnar om kunderna. Alla ska må bra. Och det är också lite mer sällsynt än man tror. Att ha ett företag som säger familjen kommer alltid först, och faktiskt menar det. Det finns dagligen exempel på hur detta efterlevs i praktiken och det känns bra och tryggt.

Så, hur har vi levt upp till dina förväntningar och känner du att du hamnat rätt i din roll?

Hundra procent! Det har faktiskt överträffat mina förväntningar. Jag förväntade mig ju att det skulle bli en utmaning, men när man har så bra stöd och så roligt på jobbet så blir det mycket enklare. IT är en komplex bransch och det hade jag i bakhuvudet när jag tackade ja till jobbet. Men även det har överträffat mina förväntningar. Det har också att göra med att vi jobbar så tätt ihop, även över avdelningarnas gränser. Det har också väckt ett intresse inom mig att jag vill lära mig mer. Det ska bli spännande att se vad som kommer hända från och med nästa år när vi helt och hållet ingår i Advania-koncernen. Och det är jag bara supertaggad på!

Umeå, 2021-06-04

💪

Om du letar efter spännande projekt, en bra arbetsmiljö och fantastiska kollegor - kom och gör oss sällskap! Vi strävar efter att vara den bästa arbetsplatsen i landet!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor

text