AdWoMan

Advanias interna nätverk för att lyfta kvinnliga medarbetare

AdWoMan är ett internt nätverk på Advania som startades 2018 för att vi tjejer ska ha en plattform för att nätverka och utveckla vår kompetens. Sedan starten har flera nätverksaktiviteter genomförts och de har varit mycket uppskattade bland deltagarna. Ulrica Broo, Consultant Manager inom Advanias verksamhetsområde Datacenter, har fått förmånen att projektleda detta framåt. 

Ulrica Broo om AdWoMan

AdWoMans uppdrag

Ledningen jobbar aktivt med frågor om mångfald och jämställdhet och har gett oss i AdWoMan möjligheten att stötta dem med frågorna:

  • Hur kan vi attrahera fler tjejer till Advania?
  • Hur kan vi behålla de tjejer vi har?

Som ett stöd till detta har Ulrica satt ihop en styrgrupp som består av både tjejer och killar, då frågor om jämställdhet berör oss alla. Styrgruppen är en arbetsgrupp som kommer stötta det kvinnliga nätverket i dessa frågor.

Aktiviteter i AdWoMan

Vi kommer fortsätta bygga ett starkare nätverk bland oss tjejer på Advania – vi ska få nya chanser att lära känna varandra och få djupare vetskap om de kompetenser och styrkor som finns internt. Vi anordnar evenemang för oss tjejer för inspiration och utveckling och bjuder såklart även in samtliga Advanier, inte enbart tjejer, till flera aktiviteter.

Under 2020 har vi startat upp CrossMondays, ett digitalt möteskoncept, för alla på Advania där tjejer i bolaget berättar om sina kompetenser, tjänster inom deras affärsområden/avdelningar, best practice osv. Allt för att lära känna varandra ännu mer på Advania.

Så, vad får jag ut av AdWoMan?

👫
Du får möjlighet att utveckla ditt eget nätverk på Advania.
👷‍♀️
Du är med och utvecklar Advania som företag och bygger vår kultur.
🦸‍♀️
Du bidrar till nätverket i form av din personlighet, kunskaper och engagemang.
👩‍🎓
Du får möjlighet till utvecklande seminarier och föreläsningar.
👩‍❤️‍👩
Genom ditt nätverk kan du hjälpa till med att attrahera fler tjejer till Advania.
🤝
Du bidrar till att stärka gemenskapen på Advania och möjliggör nära samarbete mellan våra olika team och regioner.

Här kan du läsa mer om några andra initiativ 👇

💪

Om du letar efter spännande projekt, en bra arbetsmiljö och fantastiska kollegor - kom och gör oss sällskap! Vi strävar efter att vara den bästa arbetsplatsen i landet!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor

text